Τα πάντα γύρω από τον θηλασμό

Η χρήση της συσκευής άντλησης είναι απαραίτητη αν το νεογέννητο αρχικά ρουφάει αδύναμα και η παραγωγή γάλακτος δεν τονώνεται επαρκώς.

Επίσης σε περίπτωση χωρισμού μητέρας-παιδιού, π.χ. λόγο εργασίας, πρόωρη γέννηση ή αρρώστια του μωρού, η παραγωγή γάλακτος μπορεί να δομηθεί και να διατηρηθεί μέσω φυσιολογικής άντλησης.

Σαν αποτέλεσμα το μωρό μπορεί να τραφεί με πολύτιμο μητρικό γάλα και η άντληση είναι ευεργετική για μεταγενέστερο θηλασμό. Μερικές φορές το γάλα δεν αρχίζει να ρέει αμέσως.

Ο πόνος και ο φόβος εμποδίζουν τα αντανακλαστικά που είναι αρμόδια για να βγει το γάλα.

Ωστόσο τα αντανακλαστικά αυτά μπορούν να βοηθηθούν με ένα μασάζ στο στήθος (ανατρέξτε σε προηγούμενες σελίδες) ή ασκήσεις χαλάρωσης. Η ζεστασιά που προσφέρει το πακέτο θερμοκρασίας έχει επίσης δραστικά αποτελέσματα.

Διπλή άντληση αυξάνει την ποσότητα γάλακτος

Η ταυτόχρονη άντληση από τα δύο στήθη μειώνει το χρόνο άντλησης στο μισό και αποδεδειγμένα βελτιώνει την ποσότητα γάλακτος.

Αρχικά υπάρχουν δύο είδη συσκευών άντλησης: οι χειροκίνητες και οι ηλεκτρικές. Για συχνή άντληση προτείνεται η ηλεκτρική συσκευή.

Για περιστασιακή χρήση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο η χειροκίνητη συσκευή της Ameda, διότι λειτουργεί με ένα μόνο χέρι και σε συνδυασμό με το ευλύγιστο κάλυμα σιλικόνης Flexishield κάνει ακόμα πιο ευχάριστη την άντληση του γάλακτος.

Για χρήση μεγάλης χρονικής διάρκειας είναι πιο λογικό να αγοράσετε μια μικρή ηλεκτρική συσκευή άντλησης όπως η Lactaline Personal της Ameda, η οποία μπορεί να λειτουργήσει και με μπαταρίες.

Σύμφωνα με την δική μας άποψη, υπάρχουν 5 ουσιαστικά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψη όταν θα πρέπει να αποφασίσετε για μια ηλεκτρική συσκευή άντλησης.

Μόνο οι συσκευές άντλησης της Ameda σας προσφέρουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Κενό και συχνότητα αναρρόφησης με επαναστατική, ξεχωριστή ρύθμιση

Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την συσκευή στις δικές σας ανάγκες και όσο πιο κοντά γίνεται στη φυσιολογική συχνότητα αναρρόφησης που έχει το μωρό σας.

Η υψηλή συχνότητα και ταυτόχρονα το χαμηλό κενό μπορούν να μιμηθούν την αδύναμη όμως γρήγορη αναρρόφηση που κάνει το μωρό σας και αποτελεί έναυσμα ώστε να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά που είναι υπεύθυνα για να βγει το γάλα.

Όταν το γάλα αρχίσει να ρέει, μπορείτε, αυξάνοντας το κενό και μειώνοντας τη συχνότητα σύμφωνα με το επίπεδο το οποίο συμβαδίζει με τις ανάγκες σας, να κάνετε το γάλα σας να βγαίνει πιο ικανοποιητικά.

Η άντληση γάλακτος ποτέ δεν πρέπει να είναι επώδυνη.

Το σύστημα συλλογής γάλακτος θα πρέπει να είναι σφραγισμένο

Το κλειστό σύστημα συλλογής γάλακτος εγγυάται ότι καθόλου γάλα δεν καταλήγει στην αντλία. Το σύστημα άντλησης της Ameda εγγυάται οτι δεν εισέρχονται μικρόβια ή αιωρούμενα σωματίδια στο μπουκάλι. ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Ένα πρωτότυπο διάφραγμα σιλικόνης προσφέρει μέγιστη προστασία από μολύνσεις του μητρικού γάλακτος, τη σκόνη και τα μικρόβια.

Συνεπώς το πρωτοποριακό σύστημα άντλησης της Ameda είναι το μοναδικό παγκοσμίως το οποίο είναι πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). 

Άντληση: ήρεμη, αποτελεσματική και αρμονική

Μπορείτε να ρυθμίσετε τη δύναμη λειτουργίας της αντλίας και να την προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες.

Μια υψηλά επιτηδευμένη λειτουργία άντλησης κάνει το γαλακτισμό με τις συσκευές άντλησης της Ameda να γίνεται για εσάς όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός και αρμονικός στη λειτουργία σε κάθε επίπεδο ρύθμισης.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι συσκευές άντλησης στήθους με ταχύτητα της τάξης των 30-60 κύκλων και κενό της τάξης των 0-330 mbar καλύπτουν την προτεινόμενη ποικιλία.

Χωριστά είναι διαθέσιμα: μεγάλο περίβλημα στήθους με μαλακό και άνετο κάλυμμα προστασίας

Οι κοινές κεφαλές στήθους πιέζουν τους γαλακτοφόρους αδένες της γυναίκας που έχει μεγάλες θηλές και το γάλα δεν μπορεί πλέον να ρέει.

Ως εκ τούτο συνιστούμε την χρήση μεγάλου περιβλήματος στήθους της Ameda.

Ένα μαλακό περίβλημα όπως αυτό της Ameda συνιστάται για ευαίσθητες θηλές και ερεθίζει τα αντανακλαστικά που είναι υπεύθυνα για να βγει το γάλα.

Βοηθάει στο να βγαίνει το γάλα πιο άνετα και τονώνει τη ροή του.

Το σετ άντλησης μπορεί να μετατραπεί σε χειροκίνητη συσκευή άντλησης του ενός χεριού

Μητέρες σε μεταβατική περίοδο συχνά αντλούν το γάλα τους με ηλεκτρική συσκευή. Εμείς προτείνουμε τη χειροκίνητη συσκευή εάν θέλετε απλά να βγάζετε γάλα περιστασιακά και για σύντομες αποσυμφορήσεις.

Μπορείτε απλά να αγοράσετε μια χειρολαβή αντλίας μαζί με το ήδη υπάρχον σετ άντλησης (κεφαλή).

Το σετ κοστίζει ελάχιστα και μπορεί γρήγορα να μετατραπεί με τη χειρολαβή σε χειροκίνητη συσκευή θηλασμού της Ameda, η οποία λειτουργεί με το ένα χέρι.ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ

Υπάρχουν πολλά είδη θηλάστρων στην αγορά. Αλλά πριν προχωρήσετε σε αγορά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι χαρακτηριστικά ψάχνετε.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΘΗΛΑΣΤΡΑ

Ένα νοσοκομειακό θήλαστρο πολλαπλών χρήσεων προτείνεται όταν ένα μωρό δεν έχει θηλάσει ακόμα και μια αντλία πρέπει να είναι αποτελεσματική έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης παραγωγή του γάλακτος. Αυτές οι αντλίες, τις περισσότερες φορές ενοικιαζόμενες, αλλά καμιά φορά δανειζόμενες από τα ιατρικά κέντρα , χρησιμοποιούνται όταν τα μωρά έχουν γεννηθεί πρόωρα, είναι άρρωστα ή δεν θηλάζουν για άλλους λόγους. Αν και αυτά τα θήλαστρα μπορούν να μοιραστούν, κάθε μητέρα χρησιμοποιεί τα δικά της αναλώσιμα εξαρτήματα στο θήλαστρο, κρατώντας το γάλα της ξεχωριστά. Διπλές χοάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε ή μητέρα να μπορεί να αντλήσει και από τα δύο στήθη της ταυτόχρονα. Αυτό το είδος άντλησης μπορεί να είναι περισσότερο από όσο χρειάζεται μια μητέρα η οποία θέλει να γεμίσει ένα μπουκαλάκι.

Η Ameda έχει δύο θήλαστρα πολλαπλών χρηστών:

1) Ameda Platinum

2) Ameda Elite

AMEDA PLATINUM

Συστήνοντας το θήλαστρο Platinum της Ameda, ο τέλειος συνδυασμός
προηγμένης τεχνολογίας και των αποδεδειγμένων οφειλών του θηλάστρου. Αποτελεσματικό, μοναδικό στο είδος του, προσαρμοσμένη λύση και για τους ιατρούς αλλά και για τις μητέρες.

Εμπιστευτείτε την τεχνολογία της Ameda

Για να επιτευχτεί η άνετη και η απαλή αίσθηση, το θήλαστρο Platinum της Ameda χρησιμοποιεί εσωτερικό περιστρεφόμενο πιστόνι. Αυτός ο ανθεκτικός μηχανισμός είναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στο αρχικό θήλαστρο SMB της Ameda. Το πιστόνι δημιουργεί μια κυματομορφή που εκπροσωπεί το πώς η αναρρόφηση δημιουργείται, κορυφώνεται και απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της άντλησης. Αυτή η ρυθμική κυματομορφή έχει αποδειχτεί ότι είναι η πιο αποτελεσματική για την παραγωγή του γάλακτος για τα πρόωρα αλλά και υγιή μωρά.

Η τεχνολογία VacuSense, που βρίσκεται μόνο στην Ameda Platinum, παρέχει σταθερή αναρρόφηση κατά τη διάρκεια της μονής ή της διπλής άντλησης και διαφορετικών

ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Με ανεξάρτητους διακόπτες, οι μητέρες μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις του θήλαστρου τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σώματος τους και να επιτύχουν πολυφασική άντληση.

Τα μωρά προσαρμόζουν την ταχύτητα άντλησης του για να επιτύχουν πολλαπλές εκβολές του γάλακτος κατά το θηλασμό. Χρησιμοποιώντας το θήλαστρο Platinum της Ameda, οι μητέρες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν την ταχύτητα τους υψηλότερα, για να βοηθήσουν στην ενεργοποίηση πολλαπλών εξαγωγών γάλακτος και χαμηλότερα για να βοηθήσουν στο άδειασμα των στηθών τους αρκετές φόρες όταν αντλούν.

Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι αντλώντας στις υψηλότερες ρυθμίσεις από εσείς βολεύεστε, παράγετε περισσότερο γάλα. Η Platinum της Ameda επιτρέπει στις μητέρες να προσαρμόσουν την αναρρόφηση κατά τη διάρκεια της άντλησης. Η ευελιξία που προσφέρει το θήλαστρο επιτρέπει στις μητέρες να αντλήσουν στο δικό τους προσωπικό επίπεδο άνεσης.

Εύρος ταχύτητας : 30-80 κύκλους το λεπτό, με προσαυξήσεις του 1.

Επίπεδο αναρρόφησης : 30-250 mmHg, με προσαυξήσεις των ~2,2mmHg.

Αυτή η ακρίβεια στις ρυθμίσεις προσφέρει πάνω από 5.000 μοναδικούς συνδυασμούς.

Σχεδιασμένο για κλινικό περιβάλλον

Το αποδεδειγμένο σύστημα Airlock Protection™ αποτελεί την μοναδική στο κόσμο ασπίδα που βοηθά στην προστασία του μωρού από βακτήρια, μούχλα και ιούς όταν αντλείτε.

Το θήλαστρο Platinum της Ameda είναι σχεδιασμένο και ελεγμένο για να είναι ανθεκτικό σε κλινικό περιβάλλον. Το θήλαστρο Platinum της Ameba χρησιμοποιεί τα ίδια προσυναρμολογημενά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται και στα υπόλοιπα θήλαστρα της Ameda. Η εξάσκηση στο θηλασμό απλοποιείται με την χρήση των ιδίων εξαρτημάτων σε όλα τα θήλαστρα.

Για ευκολία στην αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων, εμφανίζονται σχετικά μηνύματα στην οθόνη για το αν χρειάζεται συντήρηση ή αν το σύστημα συλλογής γάλακτος δεν είναι σωστά τοποθετημένο.

Το θήλαστρο Platinum της Ameda έχει εσωτερική λαβή και μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τροχήλατο της Ameda για εύκολη, ασφαλή μετακίνηση σε κλινικό περιβάλλον. Το θήλαστρο μπορεί εύκολα να καθαριστεί με εγκεκριμένα αντιβακτηριδιακά καθαριστικά.

Οι ειδικοί της Ameda παρέχουν εκπαιδευτικό υλικό για να στηρίξουν τους ιατρούς και τις μητέρες.

Χαρακτηριστικά φιλικά προς τις μητέρες.

Με τρεις εύκολες σε ανάγνωση LCD οθόνες, οι μητέρες μπορούν να επιστρέψουν στις ρυθμίσεις που προτιμούν ημέρα και νύχτα. Ένα εσωτερικό χρονόμετρο επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση των αντλήσεων. Το θήλαστρο απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 60 λεπτά. Ο πίνακας ελέγχου αφής έχει καινοτόμο σχεδιασμό με εύκολες στον εντοπισμό ρυθμίσεις και διακόπτες. Ο έλεγχος της αναρρόφησης απεικονίζεται με ποσοστό 1-100% αντί για mmHg. Τα γραφικά στοιχειά αλλάζουν όταν οι μητέρες αυξάνουν ή μειώνουν την ταχύτητα της αναρρόφησης.

Το θήλαστρο περιέχει διπλές βάσεις που εξασφαλίζουν την τοποθέτηση των περισσοτέρων δοχείων πάνω στην συσκευή. Για σακουλάκια γάλακτος ή μικρότερα δοχεία, οι κεφαλές μπορούν να τοποθετηθούν στις βάσεις για την αποτροπή διαρροών.

AMEDA ELITE

Το θήλαστρο Elite της Ameda είναι ένα νοσοκομειακό ηλεκτρικό θήλαστρο πολλαπλών χρήσεων το οποίο είναι πρώτο στο είδος του διότι περιέχει αντλία που λειτουργείται από μικροελεγκτή. Το θήλαστρο είναι ανθεκτικό
αλλά και ελαφρύ, αποδεδειγμένο από έρευνες ότι είναι αποτελεσματικό στη δημιουργία παροχής γάλακτος. Το χαρακτηριστικό CustomControl™  προσφέρει διπλή προσαρμοστικότητα με διπλούς πίνακες για την ταχύτητα και την αναρρόφηση για καλύτερα αποτελέσματα. Η αθόρυβη λειτουργία του συνεισφέρει σε έναν άνετο θηλασμό.

Η Elite είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί με οποιοδήποτε εξάρτημα Hygiene Milk Collection της Ameda. Το αποδεδειγμένο σύστημα αποσφράγισης AirLock Protection™ διατηρεί την σωλήνωση στεγνή αποτρέποντας τη ροη του αέρα μεταξύ του γάλακτος και  της σωλήνωσης της αντλίας. Δεν υπάρχει ανάγκη καθαρισμού της στενής σωλήνωσης και το γάλα παραμένει καθαρό. Τα εξαρτήματα HygieneKit έχουν δημιουργηθεί χωρίς BPA και DEHP.

Οι ενσωματωμένες διπλές βάσεις που διαθέτει, εξασφαλίζουν την ασφαλή και σωστή  τοποθέτηση δοχείων πάνω στο θήλαστρο και υποστηρίζουν σακουλάκια αποθήκευσης γάλακτος Store N Pour ή μικρότερα δοχεία. Τα εξαρτήματα διατίθενται ξεχωριστά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Βάρος θηλάστρου à 6.5 lbs

Κενό à 30 mmHg / 4.0 kPa με 250 mmHg / 33.3 kPa

Κύκλοι à 30 με 60 κύκλους το λεπτό (cpm)

Παροχή ισχύος à Καλώδιο ισχύος

Εγγύηση : 2 χρόνια

Ηλεκτρικά θήλαστρα προσωπικής χρήσης

Αυτά τα θήλαστρα έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται από μια μητέρα (όχι κοινόχρηστα) και αποτελούν τη καλύτερη επιλογή για μητέρες που έχουν πλήρη προμήθεια γάλακτος και χάνουν ταΐσματα λόγο δουλειάς, σχολείου, ή εξαιτίας άλλων δραστηριοτήτων εκτός σπιτιού. Τα διπλά θήλαστρα αποτελούν ένα συν διότι μπορούν να αντλήσουν ταυτόχρονα και τα δυο στήθη μειώνοντας το χρόνο άντλησης στο μισό . Ένα θήλαστρο με δυο διαφορετικούς διακόπτες για την δύναμη άντλησης και την ταχύτητα είναι ιδανικό γιατί έχετε περισσότερες επιλογές στις ρυθμίσεις. Αυτό σας βοηθά να βρείτε τις ρυθμίσεις που είναι καλύτερες για εσάς. Αυτά τα θήλαστρα μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους σε ποιότητα, παρακάτω υπάρχουν κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέχετε.

 • Αντοχή. Τα περισσότερα θήλαστρα έχουν σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση με ενός χρόνου εγγύηση για τον κινητήρα.
 • Επιλογές στις χοάνες bonusesΜε την άντληση, το μέγεθος και η ελαστικότητα της θηλής μπορούν να αλλάξουν. Για μεγαλύτερη άνεση με το καιρό, ένα εύρος μεγεθών σας επιτρέπει να αλλάξετε μέγεθος κεφαλης καθώς αλλάζει το σώμα σας.
 • Προσαρμοσμένη αναρρόφηση και ταχύτητα. Με ασφαλή και αποτελεσματικό εύρος αναρρόφησης και ταχύτητας, όσες πιο πολλές ρυθμίσεις σας επιτρέπει το θήλαστρο σας τόσο πιο εύκολο είναι να ακολουθήσετε τη ροη του γάλακτος σας και να βρείτε τις καλύτερες ρυθμίσεις για εσάς. Τα θήλαστρα με έναν διακόπτη έχουν περιορισμένες ρυθμίσεις από τα θήλαστρα που διαθέτουν δύο διακόπτες.
 • Επιλογές ισχύος. Με περισσότερες επιλογές, μπορείτε να αντλήσετε σε περισσότερα μέρη. Αναζητήστε ένα θήλαστρο που μπορεί να λειτουργήσει με μπαταρίες, με μετασχηματιστή αυτοκίνητου ή AC μετασχηματιστή.
 • Φροντίδα θηλάστρου. Η φροντίδα του θηλάστρου είναι σημαντική. Ελέγξτε πόσα μέρη του θηλάστρου και το σωληνάκι χρειάζονται καθαρισμό.

Η Ameda έχει ένα εύρος ηλεκτρικών προσωπικών θηλάστρων με μια ποικιλία εξαρτημάτων.

PURELY YOURS UNA

Ηλεκτρικό μονό θήλαστρο προσωπικής χρήσηςUNA

MANUAL BREAST PUMP – ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ

Το χειροκίνητο θήλαστρο της Ameda αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για μητέρες που αντλούν το γάλα τους περιστασιακά. Η νέα εργονομική λαβή του θηλάστρου είναι βασισμένη στον αρχικό σχεδιασμό που κέρδισε το βραβείο Υψηλού Σχεδιασμού – Καινοτομίας από το Zentrum Nordrhein – Westfalen της
Γερμανίας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ο εργονομικός σχεδιασμός της λαβής επιτρέπει στις μητέρες να επιτύχουν πολυφασικές αντλήσεις κάνοντας εναλλαγές στο ρυθμό πίεσης της λαβής για να μιμηθούν το ρυθμό θήλασης του μωρού τους.

Περιστρεφόμενη λαβή που μειώνει μυϊκή κόπωση.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε τυπικό δοχείο αποθήκευσης γάλακτος ή τσαντάκι καταψύκτη.

Σε βολική συσκευασία σε μονωμένο τσαντάκι μεταφοράς.

Χωρίς BPA και DEHP

Έξι ακόμα κεφαλές είναι διαθέσιμες για να επιτύχετε καλή προσαρμογή αρχικά και στη συνέχεια που θα αλλάζει το σώμα σας εξαιτίας της εγκυμοσύνης, της γέννας και της άντλησης αν το τυπικό μέγεθος κεφαλης ( 25.0 mm) που περιέχεται στη συσκευασία σας είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό.

Περιλαμβάνει

(1) Μετασχηματιστής για χειροκίνητο θήλαστρο

(1) Τσαντάκι χειρός

(2) Κεφαλες 25.0mm

(2) Λευκές βαλβίδες

(2) 4 oz/120ml Μπουκαλάκια αποθήκευσης

(2) Καπάκια σφράγισης

(1) Δείγματα αναλωσίμων επιθεμάτων NoShow Prenium™

(1) Δείγματα δοχείων αποθήκευσης γάλακτος Store ‘N Pour™

(1) Οδηγίες χρήσεως

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΑ ΒΡΕΦΗ

Γενικές οδηγίες:

 • Πριν από κάθε άντληση , φροντίστε να έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας. Το στήθος σας μπορείτε να το πλύνετε με σκέτο νερό χωρίς σαπούνι και να το σκουπίσετε απαλά με μια καθαρή πετσέτα.
 • Συνιστάται το πλύσιμο όλων των εξαρτημάτων (χοάνη, δοχείο συλλογής γάλακτος) με ζεστό νερό και σαπούνι καθώς και η αποστείρωσή τους σε κάθε άντληση προς αποφυγήν διασποράς και ανάπτυξης μικροβίων. Φροντίστε κατά το καθαρισμό τους να διαχωρίσετε κάθε κομμάτι για αρτιότερη απομάκρυνση υπολειμμάτων. Μετά την αποστείρωση απλώστε τα εξαρτήματα σε καθαρή σιδερωμένη πετσέτα έτσι ώστε να στεγνώσουν στον αέρα , χωρίς να τα σκουπίσετε εσωτερικά.
 • Τοποθετείστε στη συντήρηση του ψυγείου σας το γάλα που έχετε μόλις αντλήσει εφόσον δεν πρόκειται να σιτίσετε το βρέφος μέσα στην επόμενη ώρα μετά την άντληση.
 • Μπορείτε να ενώσετε σε ένα δοχείο το γάλα που έχετε αντλήσει από τα δύο σας στήθη, εφόσον η άντληση έχει γίνει την ίδια ώρα ταυτόχρονα.
 • Διατηρείστε το γάλα από κάθε άντληση ξεχωριστά , σε ένα ράφι βαθειά στο ψυγείο σας, αναγράφοντας πάντα επάνω την ημερομηνία , την ώρα της άντλησης καθώς και οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή τυχόν λαμβάνετε.
  Στην περίπτωση που δε χρησιμοποιήσετε το γάλα που έχετε στη συντήρηση μέσα σε 48 ώρες , φροντίστε να το τοποθετήσετε βαθειά σε ένα ράφι της κατάψυξής σας.
 • Στη περίπτωση μεταφοράς ψυγμένου/κατεψυγμένου μητρικού γάλακτος φροντίστε να προμηθευτείτε ισοθερμική τσάντα καθώς και παγοκύστες ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωσή του.
 • Για την απόψυξη του μητρικού γάλακτος , τοποθετείστε το στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ρευστοποιηθεί πλήρως.
 • Για τη προετοιμασία του μητρικού γάλακτος και τη σίτιση του νεογέννητου, τοποθετείτε το γάλα σε ένα καλά κλειστό μπιμπερόν και βυθίζετε το μπιμπερόν σε ένα βαθύ σκεύος με ζεστό (όχι βραστό) νερό, έτσι ώστε να το σκεπάζει μέχρι τη μέση . Το μητρικό γάλα δεν βράζεται και δεν τοποθετείται σε φούρνο μικροκυμάτων.
 • Απαγορεύεται η επανάψυξη αποψυγμένου μητρικού γάλακτος. Σε περίπτωση που το βρέφος δε καταναλώσει όλο το γάλα για το γεύμα που έχετε ετοιμάσει μέσα στο χρονικό περιθώριο 30-60 λεπτών, το υπόλοιπο γάλα θα πρέπει να απορρίπτεται.

Το μητρικό γάλα μπορεί να αποψυχθεί στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζετε σε μπεν-μαρί με ζεστό νερό ή κρατήστε το κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό μέχρι το γάλα να φτάσει στους 37o C.

Το μητρικό γάλα δεν πρέπει να ζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων. Το μητρικό γάλα μπορεί να χωριστεί κατά την διάρκεια της απόψυξης σε υγρά και λιπαρά μέρη. Προσεκτικό ανακάτεμα του γάλακτος βοηθάει να ξαναενωθούν τα συστατικά του. Μικρές αλλαγές στο χρώμα δεν είναι λόγος ανησυχίας. Δεν σημαίνει ότι το γάλα έχει χαλάσει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Το μητρικό γάλα που έχει αποψυχθεί πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε 24 ώρες. Το μητρικό γάλα το οποίο έχει ήδη ζεσταθεί μια φορά πρέπει να πεταχτεί.

Διατηρώντας μια πλήρη προμήθεια γάλακτος

Όταν φτάσεις 750-1050 ml την ημέρα, έχεις φτάσει στον στόχο σου. Οι περισσότερες μητέρες μπορούν τότε να χρησιμοποιήσουν την αντλία λιγότερες φορές μέσα στην ημέρα και να διατηρούν την προμήθεια τους. Τότε τι γίνεται?

 • Προσπάθησε να μειώσεις σε 5-7 χρήσεις της αντλίας κάθε μέρα. Αν η προμήθεια σου μειωθεί, δες την επομένη ενότητα.
 • Προσπάθησε να κοιμηθείς όλη τη νύχτα. Με μια πλήρη προμήθεια , πολλές μητέρες που να χρησιμοποιούν την αντλία τη βάζουν αμέσως πριν να κοιμηθούν και μετά πρώτο πράγμα το πρωί. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό χωρίς να γεμίσει πολύ το στήθος τότε κάνε το.
 • Χρησιμοποίησε την αντλία για λιγότερη ώρα. Για τις περισσότερες μητέρες, 10-15 λεπτά άντλησης είναι αρκετά.
 • Μια φόρα την εβδομάδα, πρόσθεσε την ποσότητα του γάλακτος που αντλείς σε μια 24ωρη περίοδο. Κατάγραψε την και σύγκρινε στα συνολικά ποσά κάθε εβδομάδας. Θα ξέρεις αμέσως αν η προμήθεια σου ξεκίνησε να μειώνεται.

Ενισχύοντας την προμήθεια γάλακτος

Αν χρειαστεί να ενισχύσεις την προμήθεια γάλακτος σου όσο νωρίτερα προσπαθήσεις τόσο γρηγορότερα θα δεις αποτελέσματα. Παρακάτω υπάρχουν μερικές ιδέες να δοκιμάσεις.

 • Χρησιμοποίησε την αντλία περισσότερο: 8-12 φορές την ημέρα ενισχύουν την προμήθεια γάλακτος για τις περισσότερες μητέρες.
 • Χρησιμοποίησε την αντλία περισσότερη ώρα: μέχρι και δυο λεπτά από την τελευταία σταγόνα του γάλακτος ή 20-30 λεπτά, οτιδήποτε γίνεται πρώτα. (τα άδεια στήθη κάνουν το γάλα γρηγορότερα)
 • Έλεγξε την προσαρμογή της αντλίας και του σωλήνα με το να διαβάσεις <<αποκτώντας μια καλή εφαρμογή του σωλήνα>> στη σελίδα ameda.com. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να αλλάξει με την ώρα και την άντληση.
 • Κάνε μασάζ το στήθος την ώρα της άντλησης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο γάλα.
 • Ψάξε για φάρμακα και προετοιμασίες που μπορούν να ενισχύσουν την προμήθεια. Συμβουλέψου το γιατρό σου και ρώτα τον σύμβουλο γαλακτισμού για να πάρεις πληροφορίες.

Κάνοντας την κίνηση για θηλασμό

Χρησιμοποιώντας την αντλία για ένα μωρό που δεν θηλάζει προσφέρει πολλά. Είναι ωραίο να βλέπεις το μωρό σου να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται με το γάλα σου. Αλλά δεν είναι εύκολο. Μερικοί ειδικοί προτείνουν μητρικό γάλα για τουλάχιστον έναν χρόνο. Ακόμα και έτσι εξαιτίας του επιπλέον χρόνου που χρειάζεται πολλές μητέρες το βρίσκουν δύσκολο να κάνουν πλήρη άντληση μακροπρόθεσμα. Αλλά υπάρχουν άλλες επιλογές. Ακόμα και αν κάνεις άντληση για εβδομάδες ή μήνες μπορείς να προσπαθήσεις να θηλάσεις. Αλλά μην περιμένεις να το κάνεις μόνη σου. Οι περισσότερες μητέρες χρειάζονται βοήθεια να κάνουν αυτή την αλλαγή. Το να ζητήσεις βοήθεια είναι ωφέλιμο για σένα και το μωρό σου.

Για πολλές μητέρες το καλύτερο άτομο για να ζητήσουν βοήθεια είναι ο σύμβουλος γαλακτισμού με πολλά πιστοποιητικά (IBCLC). Μέρος της δουλειάς της είναι να ξέρει κόλπα για να κάνει την δουλεία του θηλασμού. Για να βρεις έναν κοντά σου ψάξε στο www.ilca.org

Τι μπορεί να περιμένεις σε μια συνάντηση με ένα σύμβουλο γαλακτισμού? Μπορεί να σου δείξει πώς να βοηθήσεις το μωρό σου να πιαστεί με καινούργιο τρόπο. Μερικές φορές τα εργαλεία μπορεί να βοηθήσουν. Οι περισσότεροι σύμβουλοι έχουν πρόσβαση σε τέτοια εργαλεία.

Αποκοπή από την αντλία

Αν αποφασίσεις να μην θηλάσεις και να αποκοπείς από την αντλία υπάρχουν ακόμα κάποια πράματα για να μάθεις. Πρώτα μια άνετα αποκοπή είναι σταδιακή. Παρακάτω υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να συμβεί αυτό.

 • Σταμάτησε μια άντληση καθημερινά. Δώσε στο σώμα σου δυο ή τρεις μέρες να εξοικειωθεί. Ύστερα άφησε άλλη μια άντληση καθημερινά. Άφησε την πρώτη και τελευταία άντληση μέχρι το τέλος. Επανέλαβε μέχρι να αποκοπείς εντελώς από την αντλία.
 • Κρατά τον αριθμό των αντλιών το ίδιο, αλλά άντλησε για λιγότερη ώρα κάθε άντληση. Αν έπαιρνες 120 ml με κάθε άντληση σταματά μετά από 90 ml. Δώσε στο σώμα σου 2 ή 3 μέρες για να προσαρμοστεί και μετά κάνε το ξανά. Επανέλαβε μέχρι που δεν θα νιώσεις την ανάγκη να χρησιμοποιήσεις την αντλία.

Σημείωση: ενώ κάνεις αποκοπή από την αντλία, ακόμα και αν το στήθος σου το νιώθεις γεμάτο, άντλησε τόσο ώστε να νιώσεις άνετα. Μην χρησιμοποιήσεις την αντλία εντελώς. Αφήνοντας τα στήθη σου να μένουν γεμάτα σε θέτει σε κίνδυνο για πόνο και μόλυνση.

Όταν είσαι εντελώς αποκομμένη από την αντλία και έχεις τελειωσει με την άντληση επιβράβευσε τον εαυτό σου. Να θάμασε πάντα πόσο τυχερό είναι το μωρό σου που ήσουν τόσο πρόθυμη να δουλέψεις τόσο σκληρά για να έχει το καλύτερο!